Onze trouwe leden in het zonnetje

Na de “zomerstop” begint het verenigingsleven weer. De opleidingscursus en de herhalingslessen starten weer met behulp van de ouwe getrouwen die de nodige hand- en spandiensten verrichten naast de docenten en de LOTUS.

Het is elk jaar weer een verrassing of en zo ja, hoeveel aanmeldingen er zijn voor de opleiding. Het persbericht dat het Nederlandse Rode Kruis vrijdag deed uitgaan zal veel EHBO-ers hebben verbaasd. Zij zullen zich hierin niet herkennen. Daarnaast is het effect van een dergelijk bericht negatief. Het leidt tot een negatieve beeldvorming en stimuleert het publiek niet om een opleiding voor EHBO of beperkter tot reanimatie en het bedienen van een AED te gaan volgen. Een actie met louter verliezers.

Het vorenstaande vormt een extra reden om onze trouwe leden die zich inzetten op basisscholen om daar Jeugd-EHBO te onderwijzen, zich inzetten bij sportactiviteiten en andere lokale evenementen met een (groot) publiek in het zonnetje te zetten. Dat kan een bos bloemen zijn of een andere aardigheid. Maar vergeet u vooral niet om een aanvraag in te dienen voor een onderscheiding die door onze oprichter dr. C.B. Tilanus jr. Is ingesteld. Op onze website kunt u lezen aan welke voorwaarden moet zijn voldaan. En bij dit alles geldt: denk om de publiciteit. Benader de plaatselijke media en benut uw account op de sociale media om hiervan verslag te doen. Dit alles draagt in positieve zin bij aan het beeld van de EHBO en onze (landelijke en plaatselijke) vereniging in het bijzonder.

Bart van Walderveen