Nieuws - Goed omgaan met mensen met dementie? Doe de online training! Laatste nieuws | Algemeen

Goed omgaan met mensen met dementie? Doe de online training!

Wilt u als hulpverlener leren hoe dementie te herkennen en hoe u goed om kunt gaan met mensen met dementie? Dan kunt u op www.samendementievriendelijk.nl een gratis online training volgen. Deze training ‘GOED omgaan met dementie’ is hard nodig omdat het aantal mensen met dementie sterk groeit door de vergrijzing.

606_highlight

Aantal mensen met dementie groeit
Momenteel leven ca. 270.000 mensen in Nederland met dementie. In 2040 stijgt dit aantal naar ruim 500.000 mensen. Zeventig procent van alle mensen met dementie woont thuis en neemt actief deel aan de maatschappij. Op straat en in winkels en ook in de hulpverlening komen we dus steeds vaker mensen met dementie tegen.

 

Nederland dementievriendelijk
De online training van Samen dementievriendelijk is onderdeel van een vijf jaar durend programma dat tot doel heeft Nederland dementievriendelijker te maken. Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en onderdeel van het Deltaplan Dementie. De training biedt kennis en handvaten om in het dagelijkse leven dementie te herkennen en hier goed mee om te gaan. Uit onderzoek komt naar voren dat Nederlanders wel graag willen weten hoe zij mensen met dementie kunnen ondersteunen maar vaak niet weten hoe dat moet.

 

Online en op locatie

Via www.samendementievriendelijk.nl/trainingen kan iedereen een gratis training van ca. 15 minuten volgen. Voor bepaalde branches zijn er specifieke trainingen ontwikkeld of nog in ontwikkeling. Men kan individueel of in teamverband deelnemen. Er is ook een meer intensieve training op locatie beschikbaar. Inmiddels hebben zich bij Samen dementievriendelijk tientallen organisaties en bedrijven gemeld voor een training hoe goed om te gaan met mensen met dementie.