Nieuws - Voortaan EHBO op school na reanimatie door vwo-leerling Laatste nieuws | Algemeen

Voortaan EHBO op school na reanimatie door vwo-leerling

Op de middelbare school Maerlant in Brielle is EHBO-les verplicht na een levensreddende actie van een leerling. In het AD van 8 april 2017 lazen we over de scholier uit Oostvoorne die begin april een vrouw op station Eindhoven reanimeerde. Hij had net geleerd hoe hij hartmassage moest doen. Op zijn voorspraak is het nu een verplichte cursus op z'n school.

609_highlight

In het AD van 8 april 2017 lazen we over de scholier uit Oostvoorne die begin april een vrouw op station Eindhoven reanimeerde. Hij had net geleerd hoe hij hartmassage moest doen. Op zijn voorspraak is het nu een verplichte cursus op z'n school.

Deze jongeman had toevallig net leren reanimeren op een projectdag. Iets eenmaligs. Stel dat elk van onze 500 afdelingen met een aantal vrijwilligers op de middelbare scholen in de buurt, elk jaar 50 leerlingen wijzer weet te maken. Dan bereiken we als KNV EHBO elk jaar 25.000 jongeren die we leren helpen.

Stel dat u lesgeeft op een middelbare school, dit leest en denkt: maar dat willen wij ook! Dan hebben wij met 500 afdelingen door heel Nederland, altijd wel iemand in de buurt om uw leerlingen te leren helpen.

Op het Maerlant in Brielle komt de cursus voortaan ieder jaar terug. Op vele andere scholen worden ook jaarlijks EHBO en/of reanimatiecursus gegeven. Zoek contact met elkaar, want helpen doe je samen.