Nieuws - EHBO hulpverleners krijgen training in omgaan met dementie Laatste nieuws | Algemeen

EHBO hulpverleners krijgen training in omgaan met dementie

Stel je voor... je wilt als (vrijwillige) hulpverlener iemand helpen. Maar diegene is verward en een beetje in paniek en weigert alle hulp. Hij wordt zelfs een beetje agressief. Hoe los je dit op?

Is het dementie?

Het zou zomaar kunnen dat deze persoon zo reageert omdat hij een vorm van dementie heeft. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Na de diagnose willen zij nog graag zo lang mogelijk hun normale leven leiden en wonen zij nog gewoon thuis. De kans dat een hulpverlener iemand met dementie tegenkomt is dus groot. Daarom is het fijn wanneer hulpverleners dementie herkennen en weten hoe te handelen. Met zo min mogelijk onrust voor degene die zij willen helpen. KNV EHBO en Samen dementievriendelijk gaan intensief samenwerken om dit mogelijk te maken.

Instructeurs Eerste Hulp worden trainer Samen dementievriendelijk

In september 2017 worden de eerste instructeurs Eerste Hulp opgeleid tot trainer Samen dementievriendelijk. In de loop van het jaar zullen zij de (vrijwillige) hulpverleners binnen hun organisatie trainen in het GOED omgaan met dementie. In de trainingen leren de hulpverleners dementie herkennen en leren ze stapsgewijs vaardigheden aan die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie. Zodat zij mensen met dementie op de juiste manier kunnen benaderen op het moment dat deze hun hulp nodig hebben.

Instructeur en interesse? Stuur een mail met uw HOK-nummer naar het bureau. Meer informatie in de komende editie van Hulpverleners Magazine.