Nieuws - AED KNV EHBO kan nu ook buurtbewoners redden Laatste nieuws | Algemeen

AED KNV EHBO kan nu ook buurtbewoners redden

Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over om ter plaatste te komen.

Dankzij een project samen met de Vriendenloterij heeft de Hartstichting honderden AED-buitenkasten in Nederland verspreid. Het Landelijk Bureau van de KNV EHBO aan de Kwikstaartlaan draagt deze actie een warm hart toe en plaatst haar AED in de speciale Hartstichting-AED-kast buiten. Vanaf heden is deze dus beschikbaar voor de omgeving, ook in de uren dat het bureau gesloten is.

Oproepsysteem reanimatie

De AED is aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen burgers die bij dit systeem staan aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Zij krijgen de informatie over de locatie van de AED zodat ze deze kunnen gebruiken om het slachtoffer zo snel mogelijk te reanimeren.

Kunt u al reanimeren, meldt u dan nu aan als burgerhulpverlener via www.hartstichting.nl/reanimatie/aanmelden-burgerhulpverlener

Reanimatiecursus

Kunt u nog niet reanimeren maar lijkt het u interessant om het te leren? Omdat  de KNV EHBO graag zoveel mogelijk mensen  wil leren helpen, biedt zij een cursus reanimatie en AED aan voor € 7,50. In een paar uur leert u een hartstilstand herkennen, te reanimeren en een AED te gebruiken. Meer informatie en aanmelden doet u via st-opleidingehbo.nl