3 juni was de dag van de Algemene Vergadering. In de ochtend hebben we geslaagde workshops gehad over onderwerpen die te maken hadden met sociale en fysieke veiligheid. Nanda Slagter ging in de ene workshop in op diverse stellingen/casussen en gaf uitleg over de functie vertrouwenspersoon. In de andere workshop mocht ik zelf met de mensen die er waren praten over hoe we afdelingen het beste kunnen helpen om binnen hun afdeling en met elkaar het gesprek over je veilig voelen, sociaal en fysiek aan te gaan.

In de middag was de Algemene Vergadering waar onder leiding van Fred Hardy door de afgevaardigden constructief werd meegedacht. We hadden een iets andere fysieke opstelling gekozen. In de gevormde kring voelde het echt als met elkaar één vereniging zijn. Uiteindelijk werd aan het eind van de vergadering Clementine van Dongen gekozen als Hoofd Opleidingen en werd ik gekozen als voorzitter. Na Fred bedankt te hebben voor zijn jaren als bestuurslid, heb ik nog kort iets gezegd. Die speech staat bij de jaarredes.

Wat misschien niet iedereen weet is dat ik ook LOTUS-slachtoffer ben. 8 juni had ik gewoon mijn kring avond en heb ik me druk gemaakt over de kleur van mijn grime. Op 9 juni hebben Tineke Barendrecht en ik kennisgemaakt met de studente die sinds die dag de social media van onze vereniging onderhoudt. Het is vast opgevallen dat zowel op Facebook als Instagram we nu de dingen net een beetje anders doen. Dat komt omdat we iemand bereid hebben gevonden om dat te gaan doen.

Op 14 juni was de eerste (online) bestuursvergadering onder mijn leiding. Ja, online. Dat doen wij meestal. We vergaderen 3, 4 keer per jaar fysiek en bespreken dan de onderwerpen waarbij je elkaar echt in de ogen moet kunnen kijken. Maar de dagelijkse gang van zaken kan heel goed in de maandelijkse vergaderingen online.

Ook online was 21 juni de Genkgo uitleg die ik heb gegeven aan een aantal afdelingen. Dat was om te proberen of je online de mensen goed kan bereiken. Dat is gelukt en dus zullen we in de toekomst meer van dit soort ‘spreekuren’ gaan houden. Het leuke was dat een van de deelnemers zich aangeboden heeft om het stukje Genkgo ondersteuning te gaan doen voor de afdelingen.

Zoals iedereen op Facebook heeft kunnen zien heb ik op 24 juni de afdeling Assen bezocht. Hun voorzitter André Kasemier had voor mij een fiets geregeld en heeft me hun dag TT laten zien. Wij zijn eerst gaan kijken op en rond het circuit. Van de mensen zelf gehoord over de diensten die de afdeling daar verleent. Later heb ik nog mogen meekijken bij de centrale post in het gemeentehuis en ben ik mee geweest naar een aantal posten in het centrum van Assen om te kijken hoe het daar dan ’s avonds met de feesten is geregeld. Leuk om te zien en horen hoe mensen van veel verschillende afdelingen samen klaar stonden om hulp te verlenen.

Als instructeur heb ik op 20 juni een reanimatieles gegeven en binnen de gemeente De Ronde Venen acht nieuwe mensen opgeleid tot burgerhulpverlener. De maand heb ik afgesloten met het geven van een workshop Eerste Hulp op vakantie aan een aantal inwoners van diezelfde gemeente.