* πŸ‘‹ Op dinsdag 3 oktober begon het jaarlijkse rondje Nederland in Friesland en Henk en ik werden warm ontvangen daar.
* πŸ—£ Goed om met de afdelingen in gesprek te gaan over de dingen die ons bezighouden, waarvan wij denken, joh, dit doen we echt voor de afdelingen en dan even toch te controleren, klopt dat, zijn we op de goede weg.
* πŸ™ Dank voor iedereen die aanwezig was en er zijn al wat dingen weer in gang gezet door alles wat we gehoord hebben.
* πŸ“… Woensdag 4 oktober was ik bij een inloopavond van de Veiligheidsregio Utrecht over de veldnorm en evenementen zorgen.
* πŸ”₯ Natuurlijk een hot item waar u nog heel veel van ons gaat horen, maar dat komt allemaal in orde en we gaan zorgen dat u dat stapje voor stapje kunt, ja, vorm kunt geven.
* πŸ‘¨ Na een bestuursvergadering de dag erop, toch nog maar even met onthoofd opleiding en gekeken naar Jeugd-EHBO, een van de signalen die wij in Friesland krijgen en zoals u ondertussen ook gehoord zal hebben, in december hebben we een Jeugd-EHBO dag waarin we eigenlijk met iedereen die met EHBO Held werkt willen gaan proberen om de lesmaterialen weer helemaal klaar te maken voor 2024.
* 🀷 Nou, eigenlijk had ik de weken daarna niet zo heel veel te doen, nou ja, niet zo heel veel.
* 🩺 Ik had mijn eigen lotusavond, ik heb lesgegeven aan bejaarden die toch iets wilden weten van ja, maar hoe werkt zo’n AED nou, wat gebeurt er nou eigenlijk allemaal en ik heb zelf weer een avond op een schuurfeest gestaan, wat altijd fijn is, zeker als je de avond begint met een aantal verwondingen, dan heb je toch het gevoel, ja, hier sta ik voor, dit is wat ik moet doen.
* πŸš— 17 oktober zijn we dan alweer het rondje Nederland.
* πŸ’¬ In Gelderland dit keer in gesprek met de afdelingen over waar we mee bezig zijn.
* πŸ“š De 18e kon ik op mijn eigen clubje 12 mensen leren reanimeren met wat hulp en uiteindelijk de 19e ben ik naar de afdeling Eelde geweest en heb daar de mensen van de afdeling bij gepraat over wat de veldnorm nou eigenlijk betekent voor leden van de afdeling, voor mensen die op hun post staan.
* πŸ“‹ Die veldnorm die houdt ons wel bezig, dus de 24e heb ik daar met de mensen van de veldnorm zelf over gesproken. De Veiligheidsregio’s ook meegedeeld, dat die brieven naar u toe waren gegaan, dat alle gemeentes geΓ―nformeerd zouden worden door onze afdelingen dat die veldnorm bestaat en op die manier zorgen we steeds meer voor bekendheid en ook dat onze afdelingen, de gemeenten en dat organisatoren weten wat er leeft.
* 🌐 De 24e was het Rondje Nederland in Utrecht en daar waren twee mensen van de organisatie LOTUS te gast om eens te kijken hoe wij nou eigenlijk dat hebben aangepakt met onze vertrouwenspersoon.
* 🀝 De 25e ging diezelfde vertrouwenspersoon met mij mee naar Zeeland, druk bezocht Rondje Nederland, fijn om daar ook iedereen te zien en zo samen het gesprek aan te gaan.
* πŸ—£ De 27e in de ochtend zit praten met Marijke van Beukering van de stichting FAST over de veldnorm en de lessen die daarvoor komen en hoe dat helemaal geregeld gaat worden.
* πŸ’» In de middag Vincent, die de districten die opgeheven worden helpt met het goed archiveren van hun IT, gesproken over hoe het daarmee staat en s’avonds mocht ik weer een rondje reanimatieles geven.
* πŸ€” Uiteindelijk zijn we de 31e naar Groningen gegaan naar Hellum, dan heb ik toch in nog een week tijd van Goes en Hellum beide kanten van NL gehad en daar hebben we gesproken met afdelingen van wat betekent het nou, wat is sociaal, fysiek, veilig, waar zijn we mee bezig, waar zit u op te wachten, welke suggesties zijn er nog.
* πŸ“… Daarmee was de eerste maand van het rondje Nederland voorbij, in november kom ik nog bij een hoop andere verenigingen langs en mocht er in de tussentijd wat zijn vergeet niet om contact op te nemen.