Net terug van mijn ‘dienst’ als vrijwillige EHBO-er bij diverse sport- en spelinstuif activiteiten in Mijdrecht, neem ik de tijd met u deze historische dag te bezien. Traditiegetrouw is dit een drukke week voor ons hulpverleners. De Koninginnenacht, waarbij de kennis uit ons boek over EHBO bij Drank en Drugs vaak nodig is, Koninginnedag, met meer EHBO aan kinderen dan op andere momenten, en straks Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Met elkaar zijn wij dienstbaar aan de samenleving. Staan wij klaar om aan iedereen die dat nodig heeft eerste hulp te verlenen.

Dat is ook wat ik vandaag namens u aan Zijne Majesteit heb geschreven. Als Koninklijke vereniging kon een felicitatie van ons allen niet ontbreken. Dat onze koning zich, samen met zijn echtgenote, met hart en ziel wil inzetten voor een land, waarin vrijwillig iets over hebben voor elkaar een van de kernwaarden is, kan door een vereniging van vrijwilligers als de onze alleen maar toegejuicht worden.

Na deze week volgen de sporttoernooien tijdens Hemelvaart of Pinksteren, waar uw en mijn inzet wederom zal worden gevraagd. En dan is het tijd om aandacht voor onszelf te hebben tijdens de AV en NVP in Nunspeet. De organisatie is bij het district Gelderland in vertrouwde handen. Ik hoop en verwacht een bijeenkomst waarbij iedereen meedenkt en meedoet om de KNV EHBO een levende vereniging te laten blijven.