In de tijd dat deze beurs werd opgestart kon men nog met 55 of 57 jaar met vroegpensioen gaan, maar nu dat is afgeschaft en men geacht word tot 67 jaar door te werken, lijkt mij dat een naamsverandering nodig is.

Ondanks dat ik reeds een 60er ben heb ik nog nooit de tijd gehad om deze beurs te bezoeken ( ik heb een werkweek van 40 uur ) dus over de inhoud en het nut zal ik geen oordeel geven, maar als de 50ers die toch tijd over schijnen te hebben zich vervelen kunnen zij beter hun kunnen en kunde beter ter beschikking stellen van het verenigingsleven zodat het vinden van goede en gekwalificeerde bestuurders wat makkelijker word en als men dan ook nog overdag beschikbaar is en een EHBO diploma heeft is de EHBOafdeling heel erg blij want het bemensen van evenementen door de week is vaak een probleem, maar gelukkig zijn er altijd weer vrijwilligers die het belangrijk vinden dat ook deze evenementen bemenst worden. Ook voor webbeheerders en ontwerpers maar ook penningmeesters, secretarissen en voorzitters staan hoog op de zoek lijst van menige vereniging.

 

De gemeenten stellen steeds hogere eisen aan de evenementen en stelt dat EHBO aanwezig moet zijn en dat is ook goed maar het is zo jammer dat als een afdeling een subsidie aanvraagt men veelal niet thuis geeft en dat terwijl van de afdelingen wordt gevraagd om haar diensten te verlenen en wel het liefst nog gratis ook (al zullen dat er niet veel zijn die het nog gratis doen).

 

Een ECHTE EHBO-ER IS EEN VRIJWILLIGER en al die commerciële bureautjes die zwaar betaald haar diensten aanbieden daar heb ik het niet zo op begrepen, zeker als je verklaringen moet ondertekenen dat je zelf voor je verzekering e.d. moet zorgen en het bureau vrijwaart ook voor de belastingen.

 

Dus 50+er heeft u tijd over? De Kon. Ned. Ver. EHBO in Zeist  en al haar afdelingen maken graag gebruik van uw kennis en kunde u hoeft dus echt niet bang te zijn dat u zich gaat vervelen. Ook als u Jonger dan 50+ bent, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom en nog geen EHBO-diploma de Kon. Ned. Ver. EHBO telt ongeveer 500 afdelingen en er is dus altijd wel een afdeling in de buurt waar u een EHBOcursus kunt volgen.