Bijna tweehonderdduizend leerlingen uit het voortgezet onderwijs zijn op dit moment op zoek naar een maatschappelijke stage.  Een plek om minimaal 30 uur vrijwilligerswerk doen als onderdeel van hun schoolcarrière. Ook de KNV EHBO denkt natuurlijk na over het bieden van stageplaatsen. Maar die zijn niet in Zeist te vinden, de leerlingen wonen immers gewoon bij u om de hoek. Vandaar dat ik dit keer u wat ideeën mee wil geven.

Belangrijk bij de MaS (zoals iedereen in het wereldje het noemt) is dat de maatschappelijke stage aansluit bij de interesses van de leerling. En daar liggen onze kansen: toe aan een (nieuwe) website? Iemand nodig die de website bijhoudt? Wellicht is iemand die het wil oppakken in het kader van zijn stage. Jongeren zijn zo handig met computers en menig afdeling kan een update van de website (of überhaupt een website) gebruiken. Een website is je etalage naar de wereld. Veel van onze sites zijn verouderd, toe aan een facelift of niet bestaand. Een leerling vol energie en ideeën kan dan precies zijn wat u nodig heeft. Net als bij een echt project leren zowel u als zij er iets van. U hebt eindelijk iemand die de gegevens up-to-date houdt, zij hebben een leuke manier om aan een verplichting te voldoen. En wie weet kent de leerling van dit jaar iemand die volgend jaar het werk wil overnemen.

Voor scholieren die al EHBO-er zijn is er ook goed nieuws. Je kan namelijk je eigen hobby gebruiken als MaS. Inzet bij evenementen leveren zo de gevraagde 30 uur op. En als je eens wat anders wilt: bedenk een plan om leeftijdsgenoten te werven of begin een jongeren wedstrijdteam. Ga je je MaS binnen de KNV EHBO doen, mail dan even naar: info@koninklijke-ehbo.nl , want wie weet kunnen wij je helpen met spullen of kan jij anderen inspireren.