Terwijl op diverse plaatsen Carnaval wordt gevierd, de velden wederom wit en de wegen weer glad zijn, neem ik plaats achter mijn computer om u bij te praten. Waar ben ik de afgelopen weken mee bezig geweest?

Afdelingen zijn binnen onze vereniging autonoom. De KNV EHBO afdeling bij u in de buurt regelt en organiseert, vanzelfsprekend binnen de kaders, alles zelf. Mocht daarbij hulp nodig zijn, dan is er het districtsbestuur en eventueel zelfs het landelijke bestuur om als raadgever te dienen. District en landelijk kunnen de problemen niet over nemen, wat zij wel kunnen (en ook doen) is met een frisse blik naar de problematiek kijken en advies geven. Sinds de jaarwisseling speelde bij diverse afdelingen in diverse districten problemen, waarbij het vooral communicatieproblemen betreft. Mensen die elkaar niet meer begrijpen, mensen waar de fut uit de onderlinge relatie lijkt. Als landelijk bestuurder heb ik klankbord mogen zijn voor districtsbestuurders die als relatietherapeut optraden.

Ook het meer praktische ging door. Van verschillende leden hebben wij de vraag gekregen hoe en waar de kosten van het resetten van een AED te verhalen na een inzet. Zo vanzelfsprekend wij het vinden de AED in te zetten, zo vanzelfsprekend vinden wij het allen ook dat die kosten eigenlijk niet bij het slachtoffer moeten worden verhaald. De Hartstichting heeft, mede op ons aangeven, deze problematiek bij het ministerie van VWS aangekaart.

Met daarnaast de gewone werkweken, de uitvaart van Toon (Van Wanrooy, voorzitter district Noord-Brabant – Limburg), een bezoek aan een vergadering van het bestuur van het district Gelderland, de nieuwjaarsreceptie bij H.M. de Koningin, vergaderingen met bestuur, VR, district en mijn eigen afdeling heb ik me niet verveeld.