639_thumb
640_thumb
641_thumb

Weblog van de EHBO verzamelaar

Ik ben geboren in december 1954 en ongehuwd.

Een hobby die ik jaren lang heb gehad is het jureren bij het Turnen (gedurende 29 jaar) , ook het verzamelen van postzegels doe ik nog steeds.

Ik heb mijn EHBO diploma vanaf december 1981 en zit binnen de EHBO vanaf 1984 in het bestuurswerk. Van 1984-1993 bij de afd. Emmen (coördinator evenementen) en vanaf april 1988 in het district bestuur van Drenthe, waarvan ik sedert 2007 voorzitter mag zijn.

Ik verzamel sinds ongeveer 25 jaar van alles over en met betrekking tot de EHBO ik heb c.a. 3850 boeken uit 40 landen en nog veel meer kijk maar eens op mijn site onder collectie.

Met vriendelijke groet

 

Albert Stevens

 

E: ehboverzamelaar@home.nl

W: http://www.ehboverzamelaar.nl

129_thumb

MIJN EHBO VERZAMELDRIFT 2018 deel 2

De vorige keer heb ik het gehad over postzegels en de hulpverlening nu wil ik u iets laten zien over een ander middel dat tegenwoordig bijna niet meer gebruikt word n.l. de telefoonkaart.

Lees meer

125_thumb

MIJN EHBO VERZAMELDRIFT 2018 deel 1

Het afgelopen jaar heeft u een inkijkje gekregen in een klein deel van mijn verzameldrift, nu weet ik niet of het niet interessant genoeg was want ik kreeg geen enkele reactie als ik eens vroeg om oud materiaal.

Lees meer

122_thumb

MIJN VERZAMELDRIFT deel 8

Mijn verzameling bestaat niet alleen uit boeken, maar ik heb ook een collectie die te maken heeft met beademing & reanimatie.

Lees meer

120_thumb

MIJN VERZAMELDRIFT deel 7

Als verzamelaar probeer je zoveel mogelijk je collectie compleet te krijgen, dat is sinds het einde van het EENHEIDSDIPLOMA een stuk moeilijker geworden nu er veelmeer verschillende organisaties en privé personen EHBO-materiaal uitgeven en lessen verzorgen al dan niet volgens de oranje kruis (OK) richtlijnen.

Lees meer

117_thumb

MIJN VERZAMELDRIFT deel 6

Het EHBO-diploma word al sinds men lessen geeft in het onderricht tot het verzorgen van gewonden en zieken worden er geschiktheidsverklaring (certificaat) of diploma gegeven aan hen die de lessen met goed gevolg hebben afgesloten.

Lees meer

114_thumb

MIJN VERZAMELDRIFT deel 5

De vorige keer heb ik geschreven over een deel van mijn boeken die zijn uitgegeven door de KNV of door schrijvers van de Voorpost van de dokter.

Lees meer

110_thumb

MIJN VERZAMELDRIFT deel 4

De vorige keer heb ik geschreven over een deel van mijn ansichtkaarten collectie nu neem ik u mee naar een ander deel van mijn verzameling.

Lees meer

108_thumb

MIJN VERZAMELDRIFT deel 3

De vorige keer heb ik geschreven over een deel van mijn boeken collectie nu wil ik u deelgenoot maken van een ander deel van de verzameling. De ansichtkaarten.

Lees meer