Opleidingen - Code 95 - miv 2018 alleen nog verlenging mogelijk

Code 95 - miv 2018 alleen nog verlenging mogelijk

Stichting Dienstverlening EHBO van Koninlijke EHBO gecertificeerd voor het behouden van code 95 voor beroepschauffeurs.

67_highlight

De Contact Commissie Vakbekwaamheid, het CCV, van het CBR heeft de opleidingen en nascholing voor BHV (N25 en N26) en EHBO (N72) gegeven door de Stichting Dienstverlening EHBO van KNV EHBO te Zeist gecertificeerd voor het behouden van code 95 voor beroepschauffeurs.

Om beroepschauffeur (geboren na 30 mei 1955) te blijven, geldt de verplichting om iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Wordt niet voldaan aan de nascholingsplicht, verloopt zijn code 95 (vakbekwaamheid) en mag de chauffeur niet meer beroepsmatig rijden, totdat is voldaan aan onderstaande voorwaarden.

Concreet betekent dit dat beroepschauffeurs met een rijbewijs D, afgegeven vóór 10 september 2008, uiterlijk op 10 september 2015 een geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs moeten hebben, terwijl beroepschauffeurs met een rijbewijs C, afgegeven vóór 10 september 2009, uiterlijk op 10 september 2016 een geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs moeten hebben.

Een chauffeur die zowel voor de vrachtauto als de bus vakbekwaam is, hoeft slechts één keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar (geen 70 uur).

De nascholing moet bestaan uit cursussen die door CCV gecertificeerd zijn.
Iedere chauffeur kan zelf een keuze maken uit de door CCV gecertificeerde nascholingsopleidingen. Wel geldt de voorwaarde dat van de 35 uur nascholing een chauffeur minimaal één dag (7 uur) een praktijkopleiding moet volgen

Kijk voor betreffende cursussen op de website van de KNV EHBO: www.koninklijke-ehbo.nl, onder het kopje “cursussen”.

Locatie:

Kwikstaartlaan28

Zeist

Vul onderstaand formulier in om jezelf in te schrijven voor deze opleiding.
Velden met een * zijn verplicht.