Met honderden hebben onze leden bij feesten en evenementen hun kennis en kunde laten zien. Natuurlijk heb ook ik mijn steentje bijgedragen. Merkt u ook elke keer weer dat onze zichtbare aanwezigheid op prijs gesteld wordt? En nu is het tijd voor onszelf. Nieuwe EHBO-ers opleiden, de ervaren mensen bijscholen en zorgen voor genoeg docenten. Zomaar wat uitdagingen. Als bestuur hebben we de zomer doorgewerkt om u daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen.

De 2e druk van Hét EHBO Boek ligt, na de hectische tijd van herschrijven en meelezen, bij de drukker. Natuurlijk maakt het ook deel uit van de “basisset voor de EHBO-cursus” die u in de webwinkel kunt bestellen. Of gebruikt u liever de cursistenset van Het Oranje Kruis? Ook dat boek is vernieuwd. Met enige trots benadruk ik wel dat ons eigen boek pas echt maatwerk is.

Op herhalingsavonden zou u  gebruik kunnen maken van de serie “Herhaling en verdieping EHBO”. Afhankelijk van de periode waarin u de avonden in de agenda heeft staan, kunt u aandacht besteden aan “Ouderen” of “Het verkeer”. Het ene boek is net verschenen, het andere komt er op korte termijn aan. En als u twijfelt tussen beide, nog meer wil weten en net dat beetje meer verdieping zoekt… waarom dat niet zelf de opleiding tot docent volgen? Als u snel bent is er misschien nog wel een plekje vrij in de opleiding die september a.s start in Zeist.

Dat de vakantie weer voorbij is, merken we allemaal. Werk, de jaarlijkse oefening, voor bestuurders vergaderingen over 2012, voor je het weet, is je agenda weer vol. Vergeet tussen door niet te genieten van de laatste zomerse dagen die vast nog gaan komen.