EHBO-ers zijn bescheiden mensen. Veels te bescheiden naar mijn smaak.
Hun inzet bij evenementen en bij acute medische hulpverlening buiten evenementen om, wordt zelden in de pers aan het publiek bekend gemaakt.
Ten onrechte. Ik geef een paar recente voorbeelden.
Bij de start van de Tour de France in Utrecht heeft het Nederlandse Rode Kruis veel, zo niet alle EHBO-werkzaamheden voor haar rekening genomen.
Buiten de stad Utrecht onderweg naar het eiland Neeltje Jans zijn het de plaatselijke EHBO-verenigingen, waaronder de afdeling van onze KNV EHBO geweest die actief zijn geweest.
In Hellevoetsluis moesten onze leden iemand met onderkoelingsverschijnselen helpen. Het slachtoffer, zomers gekleed, werd overvallen door en zware regenbui. Snelle actie was geboden en is verleend. Zie de website van de afdeling Hellevoetsluis.
Kort geleden is de TT in Assen gehouden. De afdeling Assen heeft daar veel mensen ingezet. Deze week is in Drenthe de fietsvierdaagse gestart die Koninklijke aandacht heeft getrokken en kortstondige deelname heeft gekend. Ook hier zijn onze afdelingen de vier dagen langs de route actief.

Vindt u dit terug in de pers, schijvend, op de regionale TV en radio? Ik heb het zo snel niet kunnen ontdekken. Ideale gelegenheden om aan naamsbekendheid te doen. Als uw afdeling actief is benadert u dan de (regionale) pers. Liefst met zelf geschoten plaatjes en bijbehorende teksten. U kunt daar als afdeling(bestuur) uw voordeel mee doen bij onder meer het werven van cursisten maar ook bij de plaatselijke politici (subsidie, vinden van een passende lokaliteit).

Om die naamsbekendheid landelijk te bereiken retweeten wij als landelijk bestuur berichten van afdelingen en op Facebook delen we berichten om zo meer gezicht te geven aan de KNV EHBO.

Bart van Walderveen