Veel, zo niet alle, afdelingen van onze vereniging zijn actief geweest op Koningsdag en veelal ook al de nacht ervoor. Binnenkort zijn op 5 mei a.s. in heel veel plaatsen de bevrijdingsfestivals. Een terrein, een tent of ruimte die is ingericht voor voornamelijk het jongere publiek om met muziek en uiteraard met een of meer drankjes een feestje te houden. Uiteraard zijn daar ook weer de afdelingen van de KNV actief.

Afgelopen Koningsdag waren Bianca Wijnands, hoofd opleidingen, en Marieke van der Valk, bestuursondersteuning, en ik in de stad Groningen actief als EHBO-er. De afdeling aldaar zag zich op korte termijn geplaatst voor de uitdagende taak om de EHBO voor de hele dag te leveren. Dat na het afhaken van het Rode Kruis om redenen die er hier niet toe doen. Om op zo’n korte termijn en op een dag dat in heel Nederland Koningsdag wordt gevierd, is het niet eenvoudig om voldoende mensen te vinden. Dankzij een snelle oproep via Facebook heeft het (landelijk) bestuur het signaal opgepakt en is het gelukt de bezetting te regelen. Uit alle hoeken van de KNV is die hulp aangeboden. Het Oranje Kruis heeft het signaal ook opgevangen, meegedacht en zag daarin net als het landelijk bestuur een prima gelegenheid om de EHBO onder de aandacht te brengen. Mooie windjacks voorzien van beide logo’s waren beschikbaar gesteld door Het Oranje Kruis. Uniformiteit en een goede hekenbaarheid voor het publiek.

Het is een geslaagde dag zonder grote ongelukken geworden. De afdeling Groningen heeft zichzelf en de KNV EHBO op een uitstekende wijze laten zien. Ook hebben de Grunnigers laten zien dat ze een gezellig feestje kunnen bouwen.

Na een lange dag hebben we gebruik gemaakt van het hotel Van der Valk in Hoogkerk. Hetzelfde hotel waarin wij op 26 mei a.s. onze Algemene Vergadering houden. Om het één woord te zeggen: de locatie en de service is puik!

 

Bart van Walderveen

voorzitter