Nieuws - Gouden Pleister in Genemuiden Laatste nieuws | Algemeen

Gouden Pleister in Genemuiden

Een volkomen verrassing op 5 juli 2017 op de Rehobothschool. Daar waren Henk Noordman van het District KNV EHBO Overijssel en Herman de Wilde van de afdeling EHBO Genemuiden aanwezig.

617_highlight

De reden was een overhandiging van ‘de Gouden Pleister’ en dat is een hele eer. Sinds 2006 heeft de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO de mogelijk om een niet-professional die iemand heeft geholpen bij een ernstig ongeval te bedanken met de Gouden Pleister

En het ging om Hendrik Aalt de Jager, zijn neef heeft een ongeluk gehad. Tijdens een klimpartij is hij achter een spijl blijven hangen met zijn ring. Zijn vingers is als het ware afgescheurd. In het ziekenhuis bleek dat de vinger niet meer te redden was. De andere vrienden die er bij waren zijn weggerend i.v.m. de ernst van de situatie en niet wetend wat te doen. Hendrik Aalt bleef constant bij zijn neef staan want hij zei `een echte vriend laat je niet in de steek`.

Van deze stoere heldendaad kreeg de EHBO lucht en de organisatie vond dat dit beloond moest worden. De verbaasde Hendrik Aalt nam dankbaar de Gouden Pleister in ontvangst compleet met een Oorkonde, en een ‘heerlijke’ waardebon van d’IJsko waar ze vanmiddag heerlijk samen heen gaan.

(Tekst Joke Veldman)

Foto's van Tineke Buitink via 

https://breman.net/ehbo-genemuiden-reikt-gouden-pleister-uit-aan-hendrik-aalt/