Nieuws - 30.000 EHBO’ers duiken in wereld Drank en Drugs Laatste nieuws | Algemeen

30.000 EHBO’ers duiken in wereld Drank en Drugs

Donderdag 24 mei 2018 hebben de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO en EHBDD een samenwerkingsovereenkomst getekend. De leden worden door de ervaren instructeur van EHBDD meegenomen in de dynamische wereld van “Drank en Drugs” en krijgen de kennis hoe als hulpverlener daarop te reageren. Dat doen zij met behulp van een ervaren LOTUS-slachtoffer om zo realistisch mogelijk de werkelijkheid te benaderen.

Voorzitter De Wilde van de Koninklijke EHBO is blij dat de vrijwilligers op een betaalbare manier hun kennis kunnen vergroten: “Als EHBO’ers oordelen wij niet, maar zetten wij ons in om zo goed mogelijk hulp te verlenen. Ook aan mensen bij wie drank of drugs een niet gewenste uitwerking hebben.” Lars van Driel, directeur van EHBDD, ziet de wisselwerking als pluspunt: “Het gebruik van drank en drugs neemt de afgelopen jaren toe. Voorheen kwam je het gebruik van middelen met name tegen bij grootschalige evenementen maar de afgelopen jaren is het gebruik van middelen ingeburgerd in diverse settingen binnen onze maatschappij. Het is fijn dat wij onze kennis zo kunnen delen met een grote groep hulpverleners.”

Door op diverse plaatsen in het land een betaalbare opleiding te bieden kunnen de vrijwilligers van de Koninklijke EHBO, die actief zijn bij vele grote en kleine evenementen, kennis opdoen over de meest voorkomende middelen en de trends in gebruik en de effecten die de verschillende middelen hebben op het lichaam. Dat stelt ze in staat tijdig te signaleren, reageren en triageren met specifieke kennis over hoe te handelen bij EHBDD.