Verenigingsraad

De verenigingsraad bestaat uit afgevaardigden van de districten. Er zijn 10 districten, dus 10 verenigingsraadsleden. De raad wordt na elke bestuursvergadering van het bestuur van de KNV EHBO geïnformeerd over de zaken van onze vereniging. Op deze manier worden zaken vanuit het landelijk bestuur die voor de vereniging en haar leden van belang zijn gedeeld. Die kunnen door de VR- vertegenwoordiger worden uitgelegd op een district bijeenkomst. Tevens voorziet de verenigingsraad het bestuur van gevraagd en ongevraagd advies met een controlerende functie achteraf.

Zowel de verenigingsraad als het bestuur kunnen besluiten een gezamenlijke vergadering te houden. Zo kunnen er zaken besproken worden, die vanuit onze leden en verenigingen komen. Tevens worden dan de actuele zaken op de agenda gezet. Het verenigingsraad is onbezoldigd en ontvangt alleen op basis van declaraties (reis)kostenvergoeding.

De verenigingsraad vraagt aan alle leden en bestuursleden van de EHBO-verenigingen die aangesloten zijn bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO om de afvaardiging naar de verenigingsraad op districtsvergaderingen te informeren en zaken mee te geven die voor leden en als club van belang zijn om landelijk te bespreken.

Hopelijk tot ziens op de vergadering van het district waar de afgevaardigde van de verenigingsraad je graag te woord zal staan.

Met vriendelijke groet,

De Verenigingsraad