Hebt u ook wel eens het gevoel dat de tijd als zand door je vingers glijdt? Mij bekroop dat gevoel, toen ik mijn agenda opensloeg om nieuwe gegevens in mijn ouderwetse papieren agenda bij te werken. Bladerend in mijn agenda van de laatste veertien dagen zie ik voorbij komen de jaarvergadering van de afdeling Wilnis (iemand bereid gevonden om buiten bestuursverantwoordelijkheid om mee te lopen met het bestuur en de vergaderingen), een vergadering van het district Utrecht ter voorbereiding van de jaarvergadering en de laatste lootjes van het jaarverslag.

De week daarna vermeldt een (landelijk) bestuursvergadering in Zeist, een vergadering van het Prins Hendrik Fonds en een kort overleg met de voorzitters van twee andere EHBO-koepels en het bijwonen van de landelijke wedstrijd van EHBO Noord-Brabant (afgelopen zaterdag) in Kaatsheuvel. En begin deze week een condoleance in verband met het overlijden van Piet van de Geer, penningmeester van het district Utrecht.

Je, als vrijwilliger, inzetten is net als betaald werk, je doet het met inzet en professioneel, maar met een cruciaal verschil. Als je het als een last ervaart, moet je goed nadenken of er grenzen worden overschreden. Dat gevoel heb ik nog steeds niet. De contacten boeien mij nog steeds en de kleine en grotere successen stimuleren om door te gaan. Herkenbaar voor u als actieve EHBO-er en/of als bestuurslid?

Bart van Walderveen