Waar moet je op de wereld Boek dag overschrijven als je een verzamelaar bent van EHBO gerelateerde boeken en items. Dan kijk je natuurlijk in je collectie wie van de auteurs verbonden waren aan de Ned. Ver.- Of de KNV-EHBO. Veel van de  redacteuren van de Voorpost van den dokter waren voorzitter / secretaris van de vereniging, maar waar je absoluut niet om heen kunt is Dr. Molhuysen die vele verhandelingen heeft geschreven in de voorpost. Enkele titels van zijn hand zijn EHBO-oefengevallen (alleen al van de eerste serie zijn zeker 10 drukken verschenen), het prisma EHBO boek en Dr. Molhuysen doceert.

Een mooie uitspraak van  Dr. Molhuysen is;

Hij die kent en niet kan

is een theoretische man.

Hij die kan en niet kent

praktische vent.

De theorie en praktijk

zijn even veel waard

doch het beste is

men vind ze gepaard.

Er zijn natuurlijk nog vele andere schrijvers geweest die een grote bijdrage aan de EHBO hebben geleverd zoals: Dr. P.H. van Eden, Dr. T.A. Hoofdman, Dr. P.H. van Rooyen, H.J.A.T. Doppenberg allen namen uit het verleden maar ook tegenwoordig zijn er nog mensen die met hart en ziel hun bijdrage leveren aan de EHBO in de vorm van blog op de site maar ook in de vorm van het EHBO-boek (Marion v/d Hurk e.a.).

Alle auteurs en redacteuren die in de loop der jaren ook al zijn ze niet vernoemd maar wel hun bijdrage geleverd hebben bedankt voor jullie inzet voor de EHBO en de KNV in het bijzonder.

Mocht u een interessant onderwerp hebben of een lokaal jubileum boekje uitgeven m.b.t. de EHBO laat het ons weten.

Schrijft U ook eens een leuke bijdrage dan komt het niet steeds op de zelfde mensen neer.

 

In 2018 hoopt de KNV haar 125 jarig  jubileum te vieren wellicht heeft u daar nog leuke ideeën of items voor ook dat horen we graag.

 

Ik zoek voor de collectie nog de 6 LOTUS tijdschriften die in 1967 en 68 zijn uitgegeven.

 

EEN SCHRIJVER IS EEN BLIJVER (of zoals het spreekwoord zegt wie schrijft die blijft).

Geef een reactie