Ik vertelde u er vorig jaar al over en op 11 februari jl. hebben Erwin, Gerrit, Irma, Jan, Marco, Marie Jose, Marisja, Michiel, Rees en Rens samen met ons secretaris Raymond voor het eerst bij elkaar gezeten om te denken hoe je de interesse voor de eerste hulpverlening kan wekken bij 12 tot 16 jarigen. Natuurlijk ben ik, mede namens u, even kennis gaan maken en ik kan u vertellen dat het enthousiasme van deze groep mensen energie geeft. Wat leuk om te zien dat zoveel jonge mensen zich net zo voor de vereniging willen inzetten als u en ik.

Natuurlijk kunnen we geen wonderen verwachten, het zijn jongeren die vol in het leven staan en dit, als echte vrijwilligers, naast school, studie of baan doen. Dat is maar goed ook, wij zijn een vereniging die niet weg te denken is uit de samenleving, die daar deel van uitmaakt en dan moeten onze plannen ook uit die samenleving komen. Met een aantal deelnemers van 17 jaar staan de mensen van deze werkgroep dicht bij de 12-16 jarigen die wij willen bereiken.

Ben u al benieuwd naar de uitkomsten? Concrete dingen staan nog niet gepland. Wel weet ik dat gedacht wordt aan de inzet van social media en persoonlijk contact om jongeren zelf te laten ervaren hoe goed het is als je weet wat te doen bij calamiteiten. Doet uw afdeling al zoiets? Mail dan eens naar de secretaris. Wellicht kunnen wij van u leren, in het bedrijfsleven in het invoeren van de “best practice” van een afdeling bij andere delen van het bedrijf heel gewoon. Eind april komt de werkgroep weer bij elkaar.