JA, het is altijd weer spannend om naar school te gaan en zeker als je voor de eerste keer naar het VMBO of een MBO school gaat.  Het voor het eerst een nieuwe route nemen naar je nieuwe school met alle verkeersbewegingen die ineens op je afkomen. Als je je normaal aan de verkeersregels houd is er niet zoveel aan de hand, maar wat is er nou mooier dan met 3 of 4 personen lekker naast elkaar te fietsen, het maakt toch niets uit want ik ben een zwakke verkeersdeelnemer en ze moeten toch rekening met mij houden, ik kan lekker doen wat ik wil en de anderen krijgen een dikke vinger als zij claxonneren of er iets van zeggen, maar ook de zwakke verkeersdeelnemer dient zich aan de verkeersregels te houden.

Ook binnen de EHBO zijn er regels en deze veranderen ook voortdurend, maar toch moeten we ons er naar richten en willen we ons EHBO diploma geldig houden dan volgen we de trouw de richtlijnen van het Oranje Kruis en kopen we volgzaam elke 5 jaar een nieuw Oranje Kruisboekje of we kopen de nieuwe uitgave van Hét EHBOboek om op deze manier te voldoen aan de richtlijnen, binnen kort zal ik ze allemaal wel weer op de boekenplank hebben staan (ik heb nu bijna 3900 boeken op het gebied de van EHBO uit 40 landen).

Ook hier geld we helpen de zwakkere als deze gewond is maar ook een zwakke verkeersdeelnemer moet het gevaar niet opzoeken. EHBO is meer dan een pleisterplakken, het is ook ongevallen voorkomen waar dat mogelijk is.

Hierbij doe ik een oproep aan allen die nog geen EHBO-diploma hebben kom op, ga op zoek naar een EHBO afdeling bij jouw in de buurt (er zijn ong. 500 afdeling van de KNV in Nederland dus altijd wel bij jouw in de buurt.

 

En ik hoop dat we u op 29 oktober 2016 bij de landelijke wedstrijden in ODIJK zullen zien, daar kunt u dan ook zien wat de EHBO inhoud en dat we veel goed werk doen en dat niet alleen het rode kruis EHBO onderwijs geef maar dat er nog meer organisaties zijn die hier goed in zijn ook al hebben zij niet de geldelijk middelen om grote landelijke campagnes te voeren, (de KNV EHBO bestaat al sinds 1893 en heeft dus haar bestaansrecht wel bewezen.