De zomer lijkt nu echt door te zetten. De erge warmte hoeft voor mij niet zo, maar ik gun een iedereen de warmte die hij/zij graag wenst. Ook in de zomermaanden gaat het bestuurswerk – in iets lager tempo weliswaar – door.

In de afgelopen weken kreeg ik het goede bericht dat NODE bereid en in staat is om per september a.s. te starten met de opleiding tot docent EHBO. De locatie is ons eigen gebouw aan de Kwikstaartlaan in Zeist.

Inmiddels is er door de districtsbesturen van Utrecht en Zuid-Holland een berichtje naar de afdelingsecretariaten gestuurd. Dat zijn de twee districten die het meeste baat hebben bij deze opleidingslocatie gelet op de reisafstand. De dichtstbijzijnde locaties zijn Heemstede en Rotterdam.

Het bestuur heeft zich sterk gemaakt dat er voldoende aanmeldingen komen om daadwerkelijk van start te gaan. Als u bestuurder bent van een afdeling of “gewoon” lid van een afdeling en u weet een of meer geschikte kandidaten binnen uw afdeling of u bent er zelf een, onderneem dan actie. Kijk voor nadere informatie op de website van de KNV EHBO. En mochten de kosten een bezwaar zijn dan kan de afdeling u wellicht steunen of anders het district. Het district Utrecht (maar ook Gelderland) heeft daar een speciaal potje voor.

 

Bart van Walderveen

voorzitter