Mijn verzameling bestaat niet alleen uit boeken, maar ik heb ook een collectie die te maken heeft met beademing & reanimatie. Deze collectie bestaat o.a. uit zuurstofkoffers, reanimatie poppen, beademingsmaskers en beademingsdoekjes. Ik heb een beademingsfantoom uit Duitsland  waar van ik niet weet hoe oud deze is en van welke firma.

Ik kreeg via een goede bekende een zuurstofkoffer welke beginjaren ’60 werd gebruikt op het strand bij Oostvoorne-Putten de heeft nog de originele slangen en bakelieten draaiknoppen en maskers.

Maar ook een moderne (90er jaren) . 

Ook beademingstubes en beademingsdoekjes of poppen en zelf vind ik de beademingspop van laerdal die je moet opblazen  met een voetpompje (zoals bij een luchtbed) heel curieus .

Deze grote poppen zijn leuk en nemen ontzettend veel plek in daarom ben ik eigenlijk opzoek het kleinere materiaal zoal beademingsmaskers.

 

Wist u dat laerdal b.v. bij de poppen een maskermaker leverde. Heeft u nog materiaal liggen ik hou mij aanbevolen want aanvullingen voor de collectie zijn van hart welkom.