De vorige keer heb ik het gehad over waar ik allerlei leuke dingen op de kop tik. Nu wil ik het hebben over de diverse jubilea.

Tijdens het 60 jarig jubileum(1953) werden er relatiegeschenken uitgegeven zoals sigaren met eigen sigarenbandjes, lepeltjes in een speciaal jubileumdoosje. Bij het 75jarig jubileum (1968) waren er veelmeer geschenken brievenstanders, sigarettendoosje, sigaren incl. sigarendoosje, asbakjes, tafelaanstekers,  sleutelhangers en nog veel meer.

 

Ook bij het 100 jarig bestaan waren er weer vele relatie geschenken. En het leuke is dat ik onlangs van een bekende een bureauklokje kreeg dat is uitgegeven bij het 100 jarig bestaan. Ook andere zaken die uitgegeven zijn zoals doosjes lucifers, frisviltjes, portefeuille, sleutelhanger enz..

 

 

Voor het 125 jarig jubileum zijn er geen speciale relatie geschenken door de KNV uitgebracht (jammer voor een/de verzamelaar) men heeft er voor gekozen om een jubileumwebsite uit te brengen met daarop de uitgebreide geschiedenis van de KNV EHBO http://www.125jaarknvehbo.nl op deze site vind u ook verslagen van afdelingen uit de 2e wereldoorlog maar ook over de hulpverlening tijdens de watersnoodramp van 1953. Welke onderscheidingen we binnen de KNV kennen en  wie hebben in al die jaren de Gouden Dr. C.B. Tilanus Jr. onderscheiding gekregen en bestuurden de vereniging en van uit welk pand. Ook kunt u als u onder contact kijkt alle uitgaven van de Voorpost van de Dokter en haar opvolgers vinden. Al met al een rijke schat aan gegevens. Doet uw afdeling of district iets speciaals i.v.m. het 125 jarig bestaan zou ik het leuk vinden hier iets van/over te vernemen. Als u nog aanvullingen heeft voor de website die de geschiedenis kan vervolmaken dan houden het bureau en ondergetekende zich van harte aanbevolen.