De vorige keer heb ik het gehad over Telefoonkaarten en de hulpverlening nu wil ik u deel genood maken van het feit dat als je verzameld je op de vreemdste plaatsen items voor je verzameling kunt vinden.

Op plaatsen als marktplaats, eBay en meer van dergelijke platforms kennen we allemaal wel en toch kwam ik daar een bijzondere enveloppe tegen met de inhoud er nog in uit 1952 om propaganda te maken voor het 60 jarig jubileum dat is iets dat je niet verwacht maar wat wel ontzettend leuk is. Het zoeken op boeken-, vlooienmarkten en streek markten zijn ook een mooie gelegenheid om de verzameling aan te vullen maar ook het aanschrijven van antiquariaten of zelf ambassades kunnen items opleveren voor je verzameling.

Zo heb ik via de Cubaanse ambassade een EHBO-boekje gekregen en uit Kenia kreeg ik een boekje dat men eerst niet wou sturen omdat het in het kiswahilie was maar na een retour bericht van mij “i’çant read Chinees, Bulgarian, or Japannees but i have also there books”, en 5 weken later had ik het boekje in huis. Dat is het leuke van verzamelen je kunt op vele manieren je verzameling uitbreiden en ik blijf hier nog wel even mee doorgaan dus wie helpt mij om nog meer over de EHBO te vinden met name oude tijdschriften als de Katholieke EHBO-er, Eerste Hulp (uit Rotterdam of van de Kat. Nat. Bond) maar ook oude Reddingwezen voor 1970, ook tijdschriften van andere bonden en organisaties kunnen je een inzicht geven over hoe toen de EHBO werd beleeft en beoefend. Als u de bladen niet kwijt wil, dan is een gescande versie ook van harte welkom. Voor aanvullingen hou ik mij van harte aanbevolen.