Op 1 juli stond weer een oefendag met instructeurs in opleiding gepland. We hebben de lesplannen doorgenomen en daarna was duidelijk welke puntjes er nog op de i moesten worden gezet voor hun examen op 15 juli.

Maandag 10 juli hebben Tineke Barendregt en ik een gesprek gehad met Ton van Maanen. Op onze vraag of hij (interim) voorzitter zou willen worden om ons zo te helpen bij het opzetten van onze klachtencommissie, heeft hij ja gezegd. We hebben de conceptreglementen doorgenomen, zodat we die in de bestuursvergadering konden goedkeuren. Met Ton hebben we ook gekeken naar hoe de processen zouden moeten lopen, het was een heel prettig gesprek. 12 juli hebben we in de bestuursvergadering van harte ja op zijn voorzitterschap en de regeling gezegd. Nu op zoek naar een secretaris.

14 juli heb ik rustig kennisgemaakt met Dick Boogers, de voorzitter van de Nationale Bond. We willen bij een hoop zaken samen optrekken en samen kijken wat er het beste past bij onze vrijwilligers. Daarna op 15 en 16 juli was ik twee dagen voor scouting bezig. Gelukkig hoorde ik de 15e dat alle drie de kandidaten die waren opgegaan voor het examen instructeur Eerste Hulp geslaagd waren. Dat maakt dat onze pilot in totaal negen nieuwe instructeurs heeft opgeleverd.

Op de 20e ben ik gaan koffie drinken met degene die zich in juni had gemeld om ondersteuning aan de afdelingen te geven bij het gebruik van Genko. Een prettig gesprek met iemand die snapt hoe het binnen afdelingen zit en die de administratie voor haar eigen afdeling doet. We moeten nu nog de wat formele dingen regelen, zoals een goede verwerkingsovereenkomst en vertrouwelijkheidsverklaring en dan kan ze zich gaan inwerken en aan de slag.

Op de 22e hebben zes van de negen nieuwe instructeurs een training gehad om ook namens de NRR de lessen basic Life support voor volwassenen te mogen geven. Een intensieve dag. Die wel een beetje leuker werd gemaakt doordat ik een van mijn Kooikerpups had meegenomen. Dus tussendoor kon iedereen knuffelen met pup Pieter.

De 25e was één van de eerste gesprekken die ik een-op-een met bestuursleden heb. Gewoon eens samen kijken waar sta je, wat doe je, wat zijn de uitdagingen In de komende periode? Ik sprak met Henk Noordman, dan gaat het al snel over juridische regels, statuten, kortingsafspraken met leveranciers en het onderhoud van het pand. Het was een aangenaam en zinvol gesprek op een zonnige dag.

Sowieso spreek ik elke vrijdag met Bein Stiksma de huidige stand van zaken door. Welke mailtjes liggen er? Wat moet er gedaan? Kan het wachten tot de volgende vergadering of moeten we per app een besluit nemen?

Op 31 juli heb ik de maand bijzonder afgesloten. Ik kreeg ’s morgens een HartslagNu oproep. Ik woonde eerst in Den Haag. Daar heb ik wel eens een oproep gehad in de Vinexlocatie. Dan was ik vaak nummer een of  hooguit een van de drie. Nu zijn we verhuisd en er zijn niet zo heel veel woningen bij ons in de buurt. Ik was dus erg verbaasd dat ik toen ik binnen 5 minuten aankwam op de betreffende locatie nummer 7 was. En na mij kwamen er nog 4 of 5. Het is heel bijzonder. In een drukke Vinexwijk sta je met een paar mensen en hier in het meer landelijke Gelderland staan er gewoon 10 mensen om te reanimeren.

Dat maakt je trots voorzitter te zijn van al deze vrijwilligers.